Logo Nedir? Nasıl Olmalıdır?

Logo-Nedir-Nasıl-Olmalıdır-blog2

Logo tasarımı bir markanın, fikrin veya girişimin hayata geçmesindeki ilk aşamadır. Logo tasarımı, markanın sonraki tüm işleyişine, kurumsal kimliğine ve kültürüne yön verici pozisyondadır.

Logo tasarımının en önemli özelliği, sizi rakiplerinizden ayrıştıran, kurum felsefesini ve iletişim dilini yansıtan ilk basamak oluşudur. Bu nedendendir ki, fark yaratmış pek çok markayı ismi, sloganı bile söylenmeden sadece logo renkleri ve tasarımlarıyla anlatabilmekteyiz.

İzmir logo ve kurumsal kimlik tasarımı ajansı olarak Doranist Reklam Ajansı da “köklü markalar yaratır” mottosunu öncelikle kurumsal kimlik inşası üzerine kurmuştur. Rekabetin bu denli çetin olduğu, piyasaların sürekli geliştiği ve genişlediği İzmir’de logo tasarımı, markaların var oluşunun ve kök salmasının olmazsa olmazıdır.

Yapılacak olan logo tasarımı markanızın konumlandırılması ve stratejisi açısından kilit rol oynamaktadır. İzmir gibi benzersiz bir logo tasarımı ve İzmir kadar özel bir kurumsal kimlik tasarımı oluşturmak için, yaratıcılığımızın ve renklerin eşsiz uyumunu kullanmaktayız. Çünkü biliyoruz ki bir harf, bir çizgi veya bir rengin sayısız farklı anlamı vardır.

Markanızın vizyonunu yansıtacak, onu benzersiz kılacak bir marka kiti ile İzmir’de logo tasarımı ve kurumsal kimlik tasarımı ile fark yaratmanız mümkündür. Bunun için uzman tasarım ekibimiz sürekli değişen trendleri takip etmekte, tasarım disiplinlerini dikkatle incelemektedir.

Logo tasarımı ve kurumsal kimlik tasarımı oluşturulurken öncelikle markanızın bulunduğu sektör, hitap edeceği hedef kitle ve vermek istediği duygular belirlenir. Bir İzmir reklam ajansı olan Doranist Reklam Ajansı ve marka temsilcileriniz ile yapılacak karşılıklı fikir alışverişi sonucu size özel bir logo tasarımı ve devamında kartvizit, antetli kağıt, antetli zarf, bayrak, tabela ve diğer ofis malzemeleri gibi elemanları barındıran kurumsal kimlik tasarımı gerçekleştirilir. Kurumsal kimlik tasarımının genellikle görmezden gelinen, ancak en az logo tasarımı kadar fark yaratacak parçası olan marka sloganının belirlenmesi de bu aşamada gerçekleştirilir.

İzmir logo tasarımı ve kurumsal kimlik tasarımı konusunda 10 yılı aşkın tecrübesiyle sayısız yerel ve ulusal markaya hizmet veren, köklü markaların yaratıcısı Doranist Reklam Ajansı ile aklınızdaki herhangi bir konu veya soru için her zaman iletişime geçebilirsiniz.